КП «Київміськсвітло» відповідає на найчастіші запитання громадян столиці

❓

Чому відбуваються відключення вуличного освітлення? Причиною відключень є масові ракетні обстріли російськими окупантами енергетичних об’єктів — електричних станцій, які виробляють електроенергію, а також підстанцій і ліній через які передається вироблена електроенергія. Ми повинні економити електроенергію, поки енергосистема України не буде відновлена.

❓

Чому вдень на моїй вулиці світиться вуличне освітлення? Є два пояснення: 1. Іноді трапляється збій в системі управління зовнішнім освітленням. У таких випадках, освітлення потрібно вимикати вручну. Якщо Ви бачите на своїй вулиці увімкнене зовнішнє освітлення, просимо повідомляти аварійну службу за тел. 044-293-36-20, моб.095-420-24-10. 2. Неподалік наші електромонтери виконують роботи з експлуатації та/або ремонту мереж зовнішнього освітлення. У зв’язку з цим, проводиться нетривале включення з перевіркою роботи мереж.

❓

Графік роботи вуличного освітлення ? Ви можете ознайомитися з графіком роботи зовнішнього освітлення за посиланням.Наразі почастішали випадки відхилення від графіку режиму роботи мереж зовнішнього освітлення. У зв’язку із перебоями в електропостачанні по місту Києву, втрачається можливість ввімкнення/вимкнення зовнішнього освітлення з диспетчерського пункту, і деякі установки з/о вмикаються/вимикаються вручну виїзними бригадами Виробничо-диспетчерської служби.

❓

Чому на моїй вулиці погано освічений пішохідний перехід ? Працівники експлуатаційно-технічних районів КП «Київміськсвітло» виконують відповідні переключення в мережах окремих світлоточок для забезпечення зовнішнім освітленням перехресть, пішохідних переходів та аварійно-небезпечних ділянок доріг, що являє собою дуже великий об’єм роботи, але ми працюємо і робимо все можливе для скорішого вирішення даної проблеми.

❓

Чому не всі ліхтарі світяться? Чому не має освітлення на стадіоні ? Відповідно до окремого доручення Начальника Київської міської військової адміністрації, щодо економії електроенергії нами було запроваджено особливий економний режим роботи зовнішнього освітлення для подолання дефіциту електроенергії та відновлення стабільної роботи енергосистеми, а саме: 1. Увімкнення зовнішнього освітлення всіх об’єктів благоустрою м. Києва (крім парків, скверів, спортивних майданчиків, стадіонів, зон відпочинку, цвинтарів) здійснюється в час, передбачений Сезонним добовим графіком режиму роботи мереж зовнішнього освітлення м. Києва. 2. На об’єктах благоустрою, обладнаних світильниками зовнішнього освітлення з розрядними джерелами світла або світлодіодними джерелами світла, в конструкцію яких не закладена технічна можливість регулювання світлового потоку (потужності), вмикається 25% наявних світлоточок. 3. На об’єктах благоустрою, обладнаних світлодіодними світильниками зовнішнього освітлення, конструкція яких передбачає регулювання світлового потоку та потужності (диміювання), світильники вмикаються на 10 – 15% потужності. 4. Архітектурно-декоративне освітлення, а також зовнішнє освітлення парків, скверів, спортивних майданчиків, стадіонів, зон відпочинку, цвинтарів не вмикається. 5. Перехід з вечірнього режиму роботи зовнішнього освітлення у нічний (черговий) режим роботи не здійснюється. 6. Вимкнення зовнішнього освітлення всіх об’єктів благоустрою м. Києва, здійснюється в час, передбачений Сезонним добовим графіком режиму роботи мереж зовнішнього освітлення м. Києва. Сподіваємось, що Ви знайшли відповіді на запитання! Київ гуртується та тримається разом, як і вся Україна! Разом ми все подолаємо! Разом до перемоги! Слава Україні! Слава ЗСУ!