Сучасна система управління вуличним освітленням в столиці

28 травня 2021 року мер Києва Віталій Кличко разом з прем’єр-міністром Словацької Республіки Едуардом Гегером представили сучасну систему управління вуличним освітленням в столиці.

З 2018 року КП «Київміськсвітло» спільно з КП «Інформатика» реалізовують проєкт модернізації системи управління вуличним освітленням в межах програми СМАРТ освітлення, яка активно впроваджується в українській столиці.

Однією з головних цілей модернізації було підвищення рівня освітленості та, як наслідок, зниження кількості аварій на дорогах міста, зменшення криміногенної ситуації.

Система використовує світлодіодні світильники. За допомогою цієї платформи система освітлення легко інтегрується в міське середовище, і дає можливість LED світильникам корегувати інтенсивність світлового потоку та працівникам підприємства бачити аварійні ділянки на мережах освітлення та швидко їх усунути.

«Я радий сьогодні разом з вами показати тут одну зі складових “Розумного міста”- нашу сучасну систему управління вуличним освітленням, яку ми, власне, змогли реалізувати за підтримки наших словацьких партнерів. Зокрема, компанії Seak sro, чиє обладнання та програмне забезпечення ми встановлюємо в Києві. Ми продовжуємо впроваджувати новітні технології в управління Києвом – для комфорту й безпеки його жителів!»- зазначив Віталій Кличко і подякував Словаччині за підтримку Києва в прагненні бути сучасним європейським містом, а Україну – в прагненні бути частиною великої європейської сім’ї.

На сьогодні, системою СМАРТ освітлення управляються близько 36 000 світильників та 436 шаф управління. КП «Київміськсвітло» продовжує капітальні ремонти із заміною ртутних та натрієвих світильників на світлодіодні з впровадженням СМАРТ системи.

Робимо Київ світлішим, комфортнішим та безпечнішим для мешканців нашої столиці !